vrijdag 13 april 2012

De Keniaanse vlag

Kenia is de culturele smeltkroes van Afrika. Groeperingen uit het hele continent zijn hier al eeuwenlang heen getrokken en elke groepering hield vast aan zijn eigen culturele gebruiken. Als gevolg hiervan telt Kenia meer dan zeventig verschillende etnische gemeenschappen, die bijna tachtig verschillende dialecten spreken. Zij worden verenigd door de nationale vlag met groene, zwarte en rode streep (groen voor het land, zwart voor de bevolking en rood voor het bloed dat vloeide tijdens de strijd voor onafhankelijkheid).
Kenia leverde een bittere strijd om onafhankelijkheid te verkrijgen en het volkslied en de nationale vlag staan daarom in hoog aanzien. Als uiting van respect behoren ook buitenlanders te gaan staan als de vlag wordt gehesen.


Elke stam in Kenia heeft zijn eigen bijgeloof. Kleuren kunnen geluk of ongeluk brengen: zwart is een koele kleur en dus welkom; rood is een hete kleur en dus minder gunstig. Rood is ook de kleur die wordt vereenzelvigd met moderne Keniaanse begrafenissen. De auto’s in de processie zijn voorzien van rode linten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten