maandag 5 maart 2012

Shoppen in Ukunda

Katrien heeft nog wat kettinkjes en armbanden nodig om te verkopen op de benefiet ten voordele van het project (13 april, meer informatie volgt later). Samen met madam Fatuma trekken we naar Ukunda. Te voet ben je ongeveer een halfuur onderweg, wij rijden vandaag mee met Katrien. Veel kinderen van onze school wonen in Ukunda, sommige ouders baten er een winkel uit. Vandaag laten we de woonwijk links liggen en dompelen we ons onder in het levendige handelscentrum. 




Voor meer foto's, klik op Meer lezen.



Boekhandel. De slordige papieren aan de rechterkant zijn examens. De scholen moeten de examens aankopen.  Blijkbaar zijn dit overschotten van vorig jaar. De boeken op de achtergrond zijn handboeken. Ik vraag me af wie hier boeken koopt. Er is maar een zeer beperkte voorraad en de boekhandels komen normaal zelf naar de scholen om hun materiaal aan te bieden. 





Filmzaal. Veel Kenianen brengen hier de middag door. Ik heb van een leerkracht op school  gehoord dat porno hier absoluut geen taboe is. Voor kinderen wordt vaak een oogje dichtgeknepen. 'Ze zien hun ouders dagelijks bezig, dus wat maakt het uit?'

Let vooral op de Afrikaanse broek! Op maakt gemaakt door de naaister tegenover de school.
Toch maar besloten om de plaatselijke middenstand te steunen... ;-) 

Na het winkelen in de pub iets gaan drinken. Muzungu's zijn hier een rariteit. Gisteren dacht ik nog dat het ongelooflijk is hoe snel ik gewoon geraak aan nieuwe dingen en ervaringen. Maar toch blijven de toiletten me telkens opnieuw verbazen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten